Ellen Davidzon
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilderes

Naam: Margot, Ellen Margot

Geboren: Amsterdam - 22 mei 1971

Overleden:

Atelier/Adres: - Blaricum - Bierweg 16

Ellen Margot Davidzon werd in Amsterdam op 22 mei 1971 geboren maar groeide op in Blaricum aan de Bierweg nr 16. Daar heeft zij tot haar 19de met ouders en broers gewoond. In haar jeugd kon zij zichzelf goed vermaken met tekenen en schilderen. Toen zij 12 jaar was koos zij dan ook voor Het Nieuwe Lyceum in Hilversum als Middelbare school omdat het Tekenlokaal er zo aanlokkelijk uitzag. Na het eindexamen VWO wilde zij graag verder in de kunst. Een oriënterend jaar aan de Rietveld Academie in Amsterdam moest duidelijkheid scheppen en dat deed het. De moderne opleiding vond zij te vrij en te vaag. Een Universitaire studie zou vast een beter keuze zijn. Tijdens haar studie Psychologie aan de UVA in Amsterdam volgde zij teken en schilderlessen en besloot dit als hobby ernaast te doen.

Na haar studie wilde zij haar creatieve talent en opgedane kennis van de psychologie combineren in een baan;reclame, evenementenbureau en psychologisch adviesbureau. Toen, na een kort ziekbed haar moeder overleed, zegde zij haar baan op en kwam overdag haar vader ondersteunen om de draad weer op te pakken..

Zij nam haar ezel mee uit Amsterdam en ging op 1m2 schilderen in de huiskamer van haar ouderlijke woning .Deze ruimte werd iedere week iets groter. Mensen kwamen langs en spraken hun bewondering uit en wilden graag werk kopen. Haar vader begon er ook de lol van in te zien en wierp zich op als manager. Een paar maanden later werd de schuur in de tuin omgetoverd tot een fijn Atelier. Echt "werken" hoefde zij niet meer.

Ellen Davidzon werkt het liefst met olieverf en is gefascineerd door de non-verbale communicatie van mensen. Zij schildert veelal mensen op het strand maar ook in de stad of alleen in een portret. De familie komt al sinds Ellen haar vroege jeugd op Vlieland en bezit daar een vakantiehuisje. Zelf woont zij met haar gezin in Amsterdam en heeft nu ook daar haar atelier aan huis. Haar omgeving inspireert haar; strand,zee en de Hollandse lucht, Amsterdam, Blaricum, en Laren.

Zij is autodidact, op wat schilderlessen hier en daar na. Veel leert zij door te kijken naar schilders als Isaac Israels, Breitner en de hedendaagse Hans Bayens maar ook naar Kees van Dongen en Jan Sluyters. De Larensche schilders Willem Dooyewaard en Cornelis Vreedenburgh.

Ellen Davidzon exposeert veelal in kustplaatsen maar eens in het jaar is er een grote expositie in de tuin van haar ouderlijk huis aan de Bierweg nr 16 te Blaricum.

- Terras restaurant Mauve Laren -

30x 40 cm

olie op linnen 2004

part.bezit

- Zwanger naakt -

110 cm x 60cm

Olie op Linnen - 2004

bezit schilderes

- Paarden te water -

40cmx 40cm

Olie op linnen - 2002

part.bezit

 

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars