Jack Hamel
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Hamel, Jack

Geboren: Kralingen - 24 november 1890

Overleden: 1951

Atelier/Adres: - Laren -

Jack Hamel werd op 24 november 1890 te Kralingen geboren en is opgegreoidop de Veluwe. Op 15- jarige leeftijd lifte hi,j met het circus Sarasani na een optreden in Ede, mee naar Amsterdam. In Amsterdam kwam hij te werk bij het toneelgezelschappen "Het Toneel" en daarna bij "Komedia". In de jaren 30 en 40 was hij werkzaam bij de Vara en later de AVRO als hoorspelacteur. In de 2e wereldoorlog woonde Hamel in het Gooi en verdiende zijn brood met het geven van teken- en schilderslessen. Na de oorlog had hij de wens om met zijn schip "Amandia"naar Bali te gaan. Zover is het echter niet gekomen. Rond 1950 woonde hij in Den Haag en overleed in 1951

Hij was leerling van de Haagse Academie en kreeg les van zijn vader Willem Hamel (1860-1924) , de schapenschilder. Hamel toonde in 1932 zijn werk in het Stedelijk Museum op de Tentoonstelling van levende Meesters. Hamel maakte samen met de schilder Wim Schumacher verschillende reizen naar Italië en Corsica.

Verder op de jubileumtentoonstelling van 'Arti et Amicitiae' en de 'Haagse Kunstkring'. waarvan hij tevens lid was. Verder was hij ook lid van de 'Gooise Schilders Vereniging'. Onderwerpen: figuren, portretten, landschappen en naakt.

Tentoonstellingen: 1932 "Levende Meesters in het Stedelijk Museum Amsterdam. Verder bij Arti et Amicitiae, de Haagse Kunstkring en van de Gooische Schildersvereniging met onderwerpen als; portretten, naakt, landschappen en figuren.

Hij woonde te Laren. (Heeft vermelding in de S.J. Mak van Waay 1870-1940)

klik voor vergroting
olieverf op doek

55 x 65 cm

 
- De vrouw van de schilder als model -

olieverf op doek

45 x 35 cm

- liggend naakt -

olieverf op doek

70 x 140 cm

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars