Kees Kerkhof
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Kerkhof, C.W.A .(Kees}

Geboren: Laren - 2 juni 1955

Overleden: L

Atelier/Adres: - Laren - Jagersweg 13 en De Mees 2

Kees Kerkhof werd op 2 juni 1955 te Laren geboren. Hij volgde zijn opleiding eerst aan de De Gooische Studiekring olv Frans Boers (oorspronkelijk Larense schilder die later naar de Lage Vuursche vertrokken) en kreeg onder andere les van (schriftelijk) van Beint Mankes. Daarna doorliep hij tussen 1978 en 1984 de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam, waar hij les kreeg van o.a.Herman Gordijn, Jan Sierhuis en Wijnand Wansink.

Zijn voorkeur gaat uit hoofdzakelijk uit naar het maken van landschappen, portretten en dieren in de impressionistische trant. Zijn materialen zijn pastel, aquarel, pentekeningen en acryl. Later ook oloepastel op zwart papier.

Hij werkt veel in Laren in het begin in het oorspronkelijk "Internationaal Schildersatelier" op deJagersweg 13 en in het kunstenaarscafé "Het Bonte Paard" Kerkhof was betrokken bij het project consolidatie grafheuvels in de Lage Vuursche waar hij tekeningen maakte van alle werkzaamheden.. Kerkhof is sterk betrokken bij de natuur wat duidelijk te merken is in zijn werk. Vooral edelherten boeien hem in hoge mate.

Citaat:
Ik neem sinds 1978 natuurgeluiden op cassette en vanaf 1982 in stereo, waarvan de bronsttijd van de edelherten (september/oktober) met alle andere natuurgeluiden erbij (zoals bijv. grommende wilde zwijnen, een roepende bosuil of krakende boom in de wind) mijn specialiteit is. Maar bijv. ook zingende vogels in het voorjaar of kwakende kikkers staan op de cassetteband.
Zelf heb ik ook een natuurbostuin van ca. 660 m2 rondom mijn woning aan De Mees, genaamd Oerbos de Mees, die ik steeds verder ontwikkel als een natuurlijk bosje, gericht op de inheemse flora en fauna. De natuurbostuin is sinds december 2008 beperkt opengesteld voor geïnteresseerden. Ook fotografeer ik de diverse dieren en planten die in de natuurbostuin voorkomen en schrijf er een boek over.

Kerkhof maakt ook compositietekeningen voor de Politie en de Omroep ( Tros vermist). Illustraties werden door hem gemaakt, onmder andere de boekomslag van het boek "Het Spanderswoud" (Gem. Hilversum). Ook maakt hij opdrachten o.a.uit Australië. Een man die zijn leven wijdt aan de Kunst en Expressie. Als er tijd voor is treed hij ook af en toe op als klankzanger van o.a. het Griekse en Zuid-Amerikaanse repertoire.

Daarnaast is hij ook adviseur en en kunstbeheerder van de Gemeente Laren.

klik voor vergroting
- Vier man aan de kaarttafel in het Bonte Paard -

pastel op aquarel

25 x 35 cm

1986

collectie Gemeente Laren

- Oertrektocht van de kariboes -

Pastel op aquarel

30 x 45 cm

kerkhof 3

kerkhof 4

 

 

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars