Mooy
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Mooy, Francois Albert

Geboren: Haarlem - 4 oktober 1884

Overleden: Baarn - 1968

Atelier/Adres: Laren - Rijksweg West 7 (1953)

Francois Albert Mooy werd op 4 oktober te Haarlem geboren. Hij werd opgeleid aan de Kunstnijverheidsschool in zijn woonplaats en daarna studeerde hij verder op de Haagse Academie waar hij de middelbare klassen afmaakte en vervolgens in de schildersklasse kwam. In zijn eerste periode heeft hij veel steun gehad van de schilder Tholen, maar hij vormde zichzelf.

Voordat hij naar Laren trok woonde hij in Heelsum. Hij werkte onder andere in Nieuwkoop, Noorden, Kortenhoef en Vollenhove, Harderwijk. Ook werkte hij in het buitenland onder andere in Brussel en in 1938 en 1939 in Italië en Parijs. Een belangrijk werk van hem uit Parijs is de 'Rue des Entrepôts' bij de Porte Clignancourt. In Laren werkte hij vóór en tijdens de tweede wereldoorlog in het "Internationaal Schildersatelier" op de Jagersweg 13. Hij schilderde in Nederland landschappen en boerenhuisjes. Omstreeks 1953 verhuisde hij naar de Rijksweg West nr 7 in Laren.

Mooy hield afzonderlijke tentoonstellingen onder andere in Den Haag, Haarlem, Den Bosch, Laren (Openbare Bibliotheek O.L.B.) en Eindhoven. Hij was lid van Pictura en St. Lucas.

klik voor vergroting
- Beekje in heuvellandschap -

collectie gemeente laren

"Veenmeer met boerderij"

Gesign. R.O.: F.A.Mooy.

Olieverf op paneel, afm. 24 x 32 cm.

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars