Liesbeth Ocker
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilderes

Naam: Ocker, Elisabeth

Geboren: Laren - 24 september 1938

Overleden:

Atelier/Adres: - Laren - Melkweg 54 / Mauvezand 33

Laren - Mauvezand 33

Elisabeth Ocker werd op 24 september 1938 in Laren geboren. Zij vormde zichzelf en het schilderen zit waarschijnlijk in haar genen, want haar grootvader was de schilder Dirk Ocker, waardoor zij is opgegroeid in een omgeving waarin tekenen en schilderen een belangrijke plaats innamen. Het duurde evenwel tot de zeventiger jaren voordat zij haar eerst olieverfschilderij voltooide.

In de jaren van zelfstudie die volgden, maakte ze een groot aantal studies in oilieverf van stillevens en landschappen; de stijl die hier uiteindelijk ontstaan is zou omschreven kunnen worden als romatisch en figuratief. De kleuren in een schilderij zijn voor haar zeer belangrijk. Zij woonde en werkte tot 1963 in Laren en vertrok toen naar Hilversum.

In haar landschappen is duidelijk de inspiratie van de Haagse School aanwezig. Liesbeth Ocker heeft aan diverse groeps-exposities deelgenomen onder andere in Eemnes, Kortenhoef en Bussum. In het najaar van 1998 hield ze haar eerste overzichtstentoonstelling in kasteelmuzeum Sypestein in Loosdrecht, waarna Hotel Tulip Inn te Naarden en theater 't Spant te Bussum volgden. In juli 2001 had zij haar eigen expositie in het Gemeentehuis te Laren.nh.

klik voor vergroting
- landschap met schapen -

40 x 50 cm

- blauwe vaas met witte bloemen -

40 x 30 cm

klik voor vergroting

klik voor vergroting
- zwarte pot met gevarieerd boeket

40 x 50 cm

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars