Babs van Reede - Jonkman
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Beeldhouwster

Naam: Jonkman, Huberta Maria Margretha

Geboren: Hillegom - 11 juli 1933

Overleden: L

Atelier/Adres: - Laren - Verl. Engweg 10

Huberta Maria Margretha van Reede- Jonkman werd in 1933 geboren te Hillegom. Van huis uit is zij met kunst opgegroeid. Zij studeerde allereerst Sociale Wetenschappen in Utrecht en afwisselend in Amsterdam en gaf zij jarenlang les in sociale wetenschap en psychologie aan de Vrije universiteit te Amsterdam. In een latere periode ging zij haar leven wijden aan haar kunstexpressie.

Zij verhuisde naar het Gooi en vestigde zich eerst in Huizen en daarna vanaf 1988 in Laren. Daar volgde zij de lessen beeldhouwen aan de Academie voor Beeldende Kunst. Zij werkt in diverse materialen, bij voorkeur: steen, hout en boetseerwas. Haar werk is veelal geabstraheerd en toch herkenbaar. Babs van Reede is jarenlang bestuurslid geweest van de Larense Academie.

Zij heeft vele exposities gehad o.a. in het Singermuseum te Laren, Baarle Nassau etc. Werk van haar is o.a. aangekocht door de gemeente Huizen alwaar een beeldengroep is te bewonderen achter de grote kerk. Verder is werk vooral verkocht aan particulieren.

Naast haar eigen werk geeft zij begeleiding aan een groep Gooise kunstenaars. Tevens geeft zij in het Larense Rosa Spier kunstenaarsrusthuis lessen aan een particuliere groep.

 

 in bewerking!...  

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars