Marjolein Schiffers
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Marjolein Schiffers

Geboren: Hilversum - 4 april 1945

Overleden: L

Atelier/Adres: - Laren - Klein Laren 4

 

Marjolein Schiffers werd in 1945 te Hilversum geboren. In 1963 deeds zij eindexamen aan de MMS te Hilversum Zij heeft al op jonge leeftijd de liefde voor de kunst leren kennen als dochter van kunstschilder N.J. Schiffers. Als tiener en jong volwassene volgde ze teken/schilderlessen en later bezocht zij de Gooische academie in Laren. Ook heeft zij les gehad van Simon Stolp en Monique van Staen.

Vele workshops hebben haar gevormd tot de kunstenares die ze nu is. Na tien jaar als docent modeltekenen op de Volksuniversiteit Laren/Blaricum geeft ze nu les in haar eigen atelier. Naast haar grote passie voor schilderen heeft ze begin jaren negentig beeldhouwen ontdekt.

Haar schilderijen zijn expressionistisch van aard en haar favoriete thema's zijn, naast landschappen en olifanten, naakt en figuurstudie. Haar kleurgebruik is opvallend: helder, bepalend en weloverwogen. Haar uitbundige karakter toont zich in de levendige composities: fantasievol, met zeer abstracte invloeden, maar toch harmonieus.

Thema's van haar beeldhouwwerken zijn vaak de mensen en dieren die haar ontroeren.

Zij heeft geexposeerd in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Bussum, Soest en Laren [o.a. in het Singermuseum].

info volgt

info volgt

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars