Kees Schrikker
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Beeldhouwer

 Naam: Schrikker, Kees

Geboren: Amsterdam - 16 juli 1898

Overleden: 1993

Atelier/Adres: Laren - Engweg 2a

Link: http://www.keesschrikker.com

Kees Schrikker werd op 16 juli 1898 geboren te Amsterdam. Voor zijn kunstenaarsloopbaan werkte hij als tabaksinkoper in Amsterdam In 1923 openbaarde zijn roeping voor boetseren. Tussen 1926 en 1930 volgt Schrikker de opleiding beeldhouwkunst op de Rijks Academie onder leiding van Prof. J. Bronner. In de jaren 1930-1948 vestigde hij zich in Parijs in de Vallée de Chevreuse en werkt bij Despiau, Malfray en Gimond.

Tussen 1933 en 1940 Exposeert hij in de salon des Tuileries, Internationale expositie te Brussel en Parijs. Nederlandse Kring voor Beeldhouwer, Arti et Amicitiae en eigen positie bij de Galerie le Niveau. Na de oorlog had hij exposities bij de Galerie de Berrie en Huinck & Scherjon te Amsterdam.

In 1948 vestigd Schrikker zich in Laren op de Engweg 2 en wordt bestuurslid van de kunstenaarsverening 'St. Lucas'. tevens bestuurslid van Arti en Federatie en is vele jaren lid van de Raad van Elf te Laren. Hij nam verder deel aan ca. zestig tentoonstellingen waaronder in Sonsbeek. In 1954 organiseert hij een Nederlandse Beeldhouwers Tentoonstelling in het Slot Zeist en in Beverwijk. Hij maakte een verzetsmonument voor het Erehof Crooswijk te Rotterdan en voor de gemeente Hardinxveld.

Zijn werken werden aangekocht door de Franse en Nederlandse Staat en door het Singer Museum te Laren. In 1950 was hij medeoprichter van de tekenclub Hamdorff en in 1954 van de Gooische Academie alswaar hij docent en directeur was. Tussen 1950 en 1961 was hij lid van de Gooische Commissie voor Sociale Kunstopdrachten en aankopen. Kees Schrikker overleed te Laren in 1993.

(Heeft vermelding in de Pieter A. Scheen 1750-1950)

De "Pollepel" in aktie als dirigent Berend gerstekorrel van de Larense Boerenkapel " De Dorsvlegels" - brons

Geplaatst op het voorplein van de Gooische school Laren

- Bronzen beeld " l'inconnue "-

hoog 173 cm geplaatst in het zwembad van Laren.

- Atelier van Kees Schrikker in Laren -

 top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars