Jacobus Frederik Sterre de Jong Sr.
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

 

Naam: Sterre de Jong, Jacobus Frederik

Geboren: Amsterdam - 1867

Overleden: Laren - 1920

Atelier/Adres: Laren - Hilversumseweg 3

Jacobus Frederik Sterre de Jong werd in 1867 te Amsterdam geboren. Hij was leerling van de Quelliniusschool te Amsterdam onder leiding van B.J.W.M. van Hove en daarna van de Rijksacademie in Amsterdam van 1889 tot 1893 onder leiding van A. Allebé, R. Stang, N. van der waay en B. Wijnveld jr.

Hij woonde en werkte in Amsterdam, na 1892 in Amstelveen en weer Amsterdam tot 1896. Hij vertrok naar Den Haag en bleef daar tot 1902. In 1903 weer naar Amsterdam en daarna naar Blaricum tot 1911. Daarna vestigde hij zich definitief in Laren. Hij schilderde, tekende, en etste landschappen, interieurs met figuren, portretten en stillevens. Hij heeft in opdracht van het Koninklijk Huis een portret gemaakt van Koningin Wilhelmina. De Kleding werd met de postkoets bezorgd en zijn vrouw Stijntje Korsloot poseerde. Nadien kwam Wilhelmina naar Laren om het portret af te maken. Hij was lid van de kunstenaarsvereniging 'Arti et Amicitiae' te Amsterdam. Hij gaf les aan zijn dochter M.C.J. Sterre de Jong.

Bij Koninklijk Besluit van 7-7-1900 werd hem toestemming verleend tot wijziging van de geslachtsnaam 'de Jong' in 'Sterre de Jong'. Hij overleed in Laren in het jaar 1920.

(Heeft vermelding in de Pieter A. Scheen 1750-1950)

Aardappelen schillen

Op 't binneplaatsje

Tijmetje A. de Groot

"Stomme Tijmetje"

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars