Corstiaan de Vries
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Vries, Corstiaan (Corsti) de

Geboren: Rotterdam - 2 april 1936

Overleden:

Atelier/Adres: Laren - Krommepad 4a

Corstiaan de Vries werd op 2 april 1936 geboren te Rotterdam. Hij was leerling van de Academie van Beeldende Kunsten ondermeer onder leiding van Marius Schipper. Hij schildert, aquarelleert en ontwerpt gobelins. Hij woonde en werkte in zijn geboorteplaats totdat hij in1962 zich in Laren vestigde in de achterkant van de boerderij op het Krommepad 4a waar aan de voorkant van deze boerderij de schilder Benny Goëtjes werd geboren.

Zijn eerste tekening verkocht hij, liftend van Den Haag naar Amsterdam, voor vier tientjes. De Vries schilderde eind 1973 in opdracht ondermeer portretten van de leden van het Koninklijk huis. Het portret dat hij maakte van koningin Juliana kreeg een ereplaats in kasteel Drakesteyn. Hij was goed bevriend met Carel en Mathilde Willink.Verder had hij een contract met op de Wall Street beurs genoteerde galleryconcern Wally F. Findlay. Een duitenmakende bedrijf dat vestigingen heeft in New York, Chigago, Beverley Hills en Parijs.

Hij ontving de 1e prijs, uitgeloofd door architect ir. Vegter voor de monumentale wandschildering 'Frico' te Leeuwarden. De Vries gaf les aan het Burger Weeshuis, de Mode Academie te Rotterdam en de Mode Academie Charles Montaigne te Amsterdam en was te Rotterdam verbonden aan het Museum Boymans van Beuningen.

(Heeft vermelding in de Pieter A. Scheen 1750-1950)

- Bol met spelende muizen -

 in bewerking!...

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars