Ben Goëtjes
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder, tekenaar

Naam: Goëtjes, Ben

Geboren: Laren - 15 augustus 1954 Krommepad 6

Overleden:

Atelier/Adres: Laren - Hilversum

Ben Goëtjes werd op 15 augustus 1954 te Laren geboren. Hij mag met recht een natuurtalent genoemd worden. Al op jeugdige leeftijd tekende en schilderde hij composities van onderwerpen waardoor hij geinspireerd werd. Een autodidact die zijn specifieke eigen stijl in tekeningen, schilderijen en in zijn muurschilderingen tot uiting brengt.

In zijn ouderlijke woning, de boerderij op het Krommepad 6 in Laren woonde en werkte, aan de achterkant daarvan, de schilder Corstiaan de Vries Het is niet onmogelijk dat Ben ook door hem werd geinspireerd in zijn latere loopbaan als 'Larens' kunstenaar.

Hij is een allround kunstenaar in zowel schilderkunst als datgene wat hij met zijn handen maakt. Wat hij ziet kan hij ook zeer realistisch en gedetailleerd schilderen zoals portretten. Wat hij niet ziet, zet hij met beelden vanuit zijn hoofd op het doek die absoluut een unieke betekenis hebben.

Zijn opdrachtgevers hebben soms wonderlijke verlangens, zoals een grote wandschildering met een exacte kopie van de hele familie rond het ingebouwde zwembad van de opdrachtgever.

Ben Goëtjes heeft naast het schilderen onder andere adviezen gegeven en meegewerkt aan de vernieuwing van het pretpark 'De Efteling' waar diverse figuren door hem zijn vervaardigd en vernieuwd. Ben Goëtjes zoekt steeds naar vernieuwende stijl zoals u uit de onderstaande afgebeelde werken zal blijken. Men krijgt de bijzondere indruk dat het schilderij uit diverse lagen bestaat, die wel of niet doorschijnend, over elkaar heen zijn geschilderd.

klik hier voor vergroting
- Madeleine -

olieverf op paneel  

- Ben Goëtjes samen met zijn werk -

olieverf op paneel  

klik hier voor vergroting

klik hier voor vergroting

- Luchtkastelen -

krijt op board

- Griekse God -

olieverf op paneel  

- Marianne -

krijt op paneel  

 top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars