Dick Preesman
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder, decorateur

Naam: Preesman, Dick

Geboren: Laren nh - 4 juni 1964

Overleden:

Atelier/Adres: - Laren- Eemnes - Patrijzenhof 105

Dick Preesman werd op 4 juni 1964 geboren te Laren nh. Al op jonge leeftijd was hij onafscheidelijk van potlood en papier. Alles wat in hem speelde vertaalde hij in z'n tekeningen. Na de middelbare school ging hij naar de grafische MTS met de droom om eigenlijk kunstenaar te worden zoals de oude Larense kunstenaars die voreger in z'n vaders groentewinkel kwamen en daar, voor een opgelopen rekening, vaak betaalde met een werk.

In 1983 inspireerde de kunstenaar Ben Goëtjes hem en zette hem aan om zich verder te ontplooien. Al gauw verkocht hij zijn eerste schilderij. In de jaren '90 draaide hij al aardig mee in de kunstwereld van Nederland. Hij raakte goed bevriend met Bertus de Meij

Zij werk bestond aanvankelijk vooral uit portretten. Later verlegde hij zijn aandacht naar het surrealisme. Het varieert van abstract tot realistisch en alles wat er tussen ligt. Preesman is een man van felle kleuren, vrolijke kleuren en van spontane gebaren in zijn schilderijen. Zijn voorkeur gaat uit naar vrouwenfiguren zowel naakt als abstract, die zijn neergezet vaak in pastel met snelle trefzekere lijnen. Tevens heeft hij diverse kinderen getekend met een haast perfect realisme. Met opzet koos Preesman voor een ondergrond van papier. Het effect is losser dan bijvoorbeeld bij het gebruik van linnen. Naast het schilderen werkt de kunstenaar in de sector design en decoratie.

Dick Preesman exposeerde onder andere in het Arsenaal te Naarden, Galerie Hermitage te Zeist, Galerie Anoesjka te Kockengen en verder bij verschillende galeries in New Orleans US.

DicK Preesman maakt ook werk in opdracht. Hij heeft onder andere gewerkt voor Schaap Kaas te Huizen, Dutch Real Estate Managers in Zuid Afrika en ook voor bekende Nederlanders zoals Rob Verlinden en Catherine Keyl hebben werk van hem hangen.

klik voor vergroting

klik voor vergroting

 

 

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars