Willem Knip
De Valk Lexicon kunstenaars Laren-Blaricum

Kunstschilder

Naam: Knip, Willem Alexander

Geboren: Amsterdam - 31 januari 1883

Overleden: Blaricum - 28 oktober 1967

Atelier/Adres: Laren - Vlasschuur - Jagersweg later Blaricum -Torenlaan 57

Willem Knip werd op 31 januari 1883 te Amsterdam geboren. Hij kreeg onder andere les van Jan Visser en werkte een paar jaar op het atelier van Chris Lebeau. In 1905 vestigde hij zich in Laren en werkte in een deel van De Vlasschuur die hij had gehuurd en ging naast Derk Meeles aan het werk.

In 1912 had hij zich aardig opgewerkt en kocht een stukje grond aan de jagersweg waarop hij door architect Elzinga een huis met atelier liet bouwen. Na 1921 breidt hij zijn werkterrein uit tot Frankrijk, Italië en Spanje. Na de oorlog kreeg hij steeds meer succes met zijn landschappen en dorpsgezichten, die hij vlot verkocht in binnen- en buitenland. Hij kocht een groter huis met atelier aan de Torenlaan die hij "De Knip" noemde.

Willem Knip werd in 1942 onderscheiden met de St. Lucasprijs en in 1953 met een Arti Medaille. Hij was lid van Arti et Amicitiae, St. Lucas en de Gooische Schildervereniging. Hij was tevens in het bestuur van 'Arti et Amicitiae' en de Gooische Schildersvereniging opgenomen. Hij exposeerde behalve in Nederland ook in Oslo, Liverpool, Zuid-Afrika en Noord-Amerika. Knip overleed op 28 oktober 1967 te Blaricum.

(Heeft vermelding in de Pieter A. Scheen 1750-1950)

 

klik voor vergroting
- Koesweerd te Laren - 1936

olieverf

- korenschoven -

olieverf

partic. bezit

klik voor vergroting

klik voor vergroting
- dorpsgezicht Laren -

olieverf

partic. bezit wt

 

top pagina | vorige pagina | devalk.com | devalk.com/kunstenaars

devalk.com/kunstenaars